header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Zástupci měst, obcí a institucí z Královéhradeckého kraje, kteří reprezentují proměny svého okolí ve 14. ročníku mezinárodní putovní výstavy Má vlast cestami proměn – příběhy domova, se dnes sešli v sídle krajského úřadu, aby si z rukou radního Adama Valenty převzali pamětní listy a poděkování za obdivuhodné znovuoživení zapomenutých míst a objektů. Ve 14. ročníku se prezentovalo 10 projektů z Královéhradeckého kraje a v anketním hlasování veřejnosti se nejlepšími proměnami staly rekonstrukce hřbitovní kaple v Bartošovicích v Orlických horách a obnova historického kříže v Broumově.

Účastníci slavnostního setkání, hybatelé přihlášených proměn, převzali z rukou radního Adama Valenty a ředitelky spolku Cestami proměn Drahomíry Kolmanové pamětní list, katalogy s proměnami letošního ročníku a také informační desku s názvem proměny a QR kódem odkazujícím zájemce na historii a příběh oživeného objektu.

Královéhradecký kraj se stal hlavním partnerem unikátní putovní výstavy Má vlast cestami proměn – příběhy domova v červnu roku 2022. Společně se spolkem Cestami proměn ji slavnostně zahájil v nádherném prostoru Strahovského kláštera premonstrátů.

Slavnostní zahájení 15. ročníku výstavy se uskuteční 17. června v parku u Kláštera benediktinů na Břevnově od 11 hodin a součástí je i ocenění letošních vítězných proměn. Hlavním partnerem 15. ročníku se stane Konsorcium Moja vlasť – kultúrne premeny Slovenska.

Jednotlivé proměny 14. ročníku soutěže Má vlast cestami proměn v Královéhradeckém kraji
Víra bez hranic – oprava hřbitovní kaple v Neratově, Bartošovice v Orlických horách
Rekonstrukce historického domu, Běleč nad Orlicí
Obnova historického kříže Broumov
Sportovní park U Svatých Holohlavy
Obnova koupaliště a slunečních lázní Dachova – Hořice
Odbavovací hala autobusového terminálu Hořice
Schodiště Bono publico v Hradci Králové
ZŠ Kopidlno
Dětské dopravní hřiště, Náchod
Rekonverze tubusu větrné elektrárny na rozhlednu, Nový Hrádek

DSC 1209 kopie DSC 1213 kopie DSC 1220 kopie DSC 1227 kopie DSC 1234 kopie   

DSC 1247 kopie DSC 1255 kopie DSC 1266 kopie DSC 1268 kopie DSC 1270 kopie 

DSC 1277 kopie DSC 1279 kopie DSC 1281 kopie DSC 1284 kopie DSC 1285 kopie 

DSC 1293 kopie DSC 1301 kopie DSC 1304 kopie