header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Dětské dopravní hřiště v Náchodě-Bělovsi vzniklo v 70. letech 20. století. Na začátku mělo 17 dopravních značek a nebylo oplocené. Postupně se dařilo přidávat dopravní značky, umístit vyřazenou stavební buňku na uskladnění kol a později i hřiště oplotit a vybudovat provozní budovu s učebnou a sociálním zařízením. Hřiště doplnily houpačky, kolotoč a pískoviště. Místo se tak stalo centrem dopravní výchovy i trávení volného času dětí. S plynoucími roky celkově zastaralo a jeho stav již nevyhovoval. Město proto začalo uvažovat o rekonstrukci.
Náchod pojal opravy velkoryse. Nechal odstranit všechny stávající objekty, jejichž základem byly vyřazené stavební buňky, a vyčistit prostor pro vybudování zcela nové provozní budovy sloužící k dopravní výuce pro širokou spádovou oblast Náchodska. Celý areál byl nově oplocen a vybaven moderními herními prvky pro děti, pískovištěm, ohništěm a stojany na kola. Proběhla také oprava a doplnění asfaltových komunikací. Zcela nově vznikla pumptracková dráha s klopenými zatáčkami pro zdokonalení technických a jízdních dovedností na jízdním kole. 
Nová provozní budova poskytuje zázemí a podmínky pro moderní dopravní výuku. V přízemí se nacházejí učebny, sociální zázemí, kanceláře, sklad kol a dílna pro jejich údržbu a opravy. Dále je  připravena část pro občerstvení a venkovní učebna. V prvním patře jsou školící místnosti a skladové prostory. Nad objektem je terasa s výhledem na celý areál. Obnovené dětské hřiště je vyhledávaným cílem rodičů s dětmi. Pumptracková dráha, která je jednou z největších v ČR, navíc přilákala na dopravní hřiště kromě dětí i mladistvé. Ti tak mají novou možnost trávení volného času sportovními aktivitami.

  • Období realizace: 1. 9. 2020 – 24. 9. 2021
  • Iniciátor: Město Náchod
  • Investor: Město Náchod
  • Projektant: provozní budova: INS spol. s r.o.; pumptracková dráha: INS spol. s r.o. a Ondřej Hoigr
  • Realizátor: provozní budova: Průmstav Náchod s.r.o.; oplocení, venkovní mobiliář, zpevněné plochy a pumptracková dráha: SILVAGRO s.r.o.
  • Fotografie: Město Náchod
  • GPS souřadnice proměny 50.4218378N, 16.1888853E

https://mestonachod.cz/ddhnachod/

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2024
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy