header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Základní kámen školy v ulici Tomáše Svobody byl položen těsně před vypuknutím 1. světové války. Žáčci zde proto do lavic poprvé zasedli až v září 1921. Symbolicky po sto letech se budova školy dočkala kompletní rekonstrukce. Ta začala v červenci roku 2019. Plánované obnovení výuky v září 2021 muselo však být o několik měsíců odloženo. Způsobily to změny v projektu stavby a zejména snížení počtu dělníků v některých měsících, způsobené pandemií Covidu 19. Projektu předcházela rekonstrukce střechy, půdy a druhého nadzemního podlaží. Tyto práce proběhly již v letech 2016–2017.
Stavebními úpravami prošla budova školy, odborné učebny, kabinety, sociální zařízení a dílny, i přiléhající areál. Historická budova se dočkala osazení nových oken i fasády. Ta je řešena tak, aby při pohledu z ulic Tyršova a Tomáše Svobody byly zachovány původní historické prvky výzdoby. Zbylá část objektu je zateplena a opatřena novou fasádou. Nově vybudovaný koridor propojil hlavní budovu, sportovní halu a školní jídelnu. Bezbariérový vstup do hlavní budovy vyřešilo vybudování výtahu. Odborné učebny nechala škola vybavit novým nábytkem a pomůckami. Nově je také instalována počítačová technika. V zahradě mateřské školy přibyly nové venkovní herní prvky. Celý areál je nově oplocen.
Náklady na rekonstrukci školského areálu přesáhly částku šedesáti pěti milionů korun. Bez podpory Evropské unie, státu a Královéhradeckého kraje by takový projekt městečko s dvěma tisíci obyvateli nemohlo realizovat.

  • Období realizace: 11. 11. 2019 – 25. 11. 2021
  • Iniciátor: Město Kopidlno
  • Investor: Město Kopidlno; Evropská unie; Ministerstvo pro místní rozvoj; Ministerstvo životního prostředí; Ministerstvo financí; Královehradecký kraj
    Projektant: Ing. David Pour, Hořice v Podkrkonoší; Ing. Ondřej Zummer, Turnov, Project A Plus, s.r.o.; Ing. Tomáš Janča, Jičín
  • Realizátor: Dotační management: Energy Benefit Centre a.s.; Zhotovitel stavebních částí a oplocení: Stavební centrum Hlušice s.r.o., Martin Kafka; Dodavatel nábytku: Artspect, a.s.; Dodavatel ICT: Prekt service s.r.o.; Dodavatel herních prvků u MŠ: Bonita Group Service s.r.o.; Technický dozor stavby: Energy Benefit Centre, a.s.
  • Fotografie: fotografie - KVC Kopidlno
  • Autor (autoři) fotografií fotografie - KVC Kopidlno
  • GPS souřadnice proměny 50.3322906N, 15.2655106E

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy