header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Slovenské město Hlohovec v letošním roce získalo prestížní ocenění Slnko vlasti za svou aktivní účast a dlouholetou spolupráci s výstavou Má vlast cestami proměn – příběhy domova. Toto významné ocenění je odměnou za odhodlání, aktivitu a dobrou vůli města. 
Slovensko se stalo v roce 2023 partnerem výstavy Má vlast cestami proměn – Kultúrne premeny Slovenska. Připravilo také vlastní kolekci výstavy s proměnami ze Slovenska. Zveme vás na přehlídku těchto pozoruhodných proměn, které společně s námi oživují historii a tvoří nové perspektivy pro budoucnost.

 

Má vlast cestami proměn – Kultúrne premeny Slovenska“ je putovní výstava, která přináší svědectví o pozitivních proměnách památek, budov, veřejných prostranstvích a krajině v České a Slovenské republice. Klíčové prvky, jako jsou odhodlání, aktivita a dobrá vůle, nám pomáhají transformovat stav věcí prostřednictvím individuálního úsilí, úsilí obcí a dárců. A jaký je výsledek? Důstojné objekty, zvelebená veřejná prostranství, obnovená příroda na dříve poškozených územích a oživené sakrální a památkově chráněné objekty, které se těší novému životu. To vše díky šikovným jednotlivcům s dobrými vizemi, veřejným financím a víře, že společně dokážeme i to, co se předtím zdálo jako nemožné. Projekt, prezentovaný paní Janou Podhorskou, zaujal také jeho excelenci pana velvyslance České republiky na Slovensku. 

Projekt není jen výstavou, ale také souborem soutěže a širokospektré propagace proměn. Mapuje společenské potřeby a jejich naplňování, zjišťuje smysluplnost veřejných výdajů a zhodnocuje výsledky práce samospráv. Tento projekt posiluje patriotismus, soudržnost a osobní i národní sebevědomí. Obrací se na veřejnost včetně lidí, kteří se obvykle nezajímají o tuto problematiku, a s dobrou zprávou o změnách se střetávají právě díky této výstavě.

Hlohovec si zaslouženě získal ocenění Slnko vlasti, a my vás srdečně zveme, abyste se připojili k nám na této fascinující přehlídce kulturních proměn. Spolu se můžeme inspirovat příběhy úspěchu, které ukazují, že pozitivní proměny jsou možné díky společnému úsilí a oddanosti.

V lednu 2024 se výstava přesune do Bratislavy na Hviezdoslavovo náměstí před budovu českého velvyslanectví.

https://www.facebook.com/watch/?v=314707544745398&ref=sharing

Foto Hlohovec 20231115 155536 20231115 155221