header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Zastupitelé obce delší dobu věděli, že budova původní školy, pocházející z roku 1886, potřebuje zásadní rekonstrukci. Přípravy probíhaly od roku 2016. V rámci stavby provedli řemeslníci výměnu střešní krytiny a oken, proběhla izolace podlah proti vlhkosti, včetně podřezání zdiva a položení nových podlah. Nová je také elektroinstalace, vodoinstalace a kanalizace a celé hygienické zázemí v přízemí i v patře. Vnějšek domu rozzářila nová fasáda s obnovenými ozdobnými prvky.
Stavební práce probíhaly od března do října 2018 podle harmonogramu. Vedení obce bylo mimořádně spokojené se spoluprací s dodavatelskou firmou REKOS Ševčík. Poděkování patří hlavnímu stavbyvedoucímu Jaroslavu Ševčíkovi, stavbyvedoucímu Martinu Hejkrlíkovi i ostatním zaměstnancům firmy. Díky tomu, že akci realizovala místní firma, byli ke spolupráci přizváni i další místní řemeslníci, sádrokartonové stropy provedli pánové Rous a Dragonides, lino a koberce pokládal pan Šroler, úpravu zámkové dlažby před domem provedl pan Hovad.
30. 11. 2018 proběhlo slavnostní otevření opraveného domu, akce se zúčastnilo velké množství lidí. Nejprve byla při státní hymně vztyčena státní a obecní vlajka, poté zazpíval místní dětský pěvecký sbor Orlička. Po přestřižení pásky si všichni mohli prohlédnout zrekonstruovaný interiér domu. V Obecním domě se nachází od ledna 2019 sídlo Obecního úřadu Klášterec nad Orlicí a obřadní síň, v prvním patře se nachází lékařská ordinace, rodinný klub, klub důchodců a knihovna. Nově je zde připravena místnost pro trvalou výstavu o historii obce. Dům, jehož technický stav dožil, se podařilo opravit a v současné době je znovu plně využitý.

  • Období realizace proměny: březen–říjen 2018
  • Iniciátor proměny: zastupitelstvo obce
  • Investor: Obec Klášterec nad Orlicí; Ministerstvo životního prostředí – Operační program životního prostředí 2014-2020
  • Projektant B K N , spol. s r.o.
  • Realizační firma: REKOS Ševčík s.r.o.

Webové stránky proměny město Klášterec nad Orlicí

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy