header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Základní škola v Náměšti na Hané sídlí ve dvou samostatných budovách. Budova, ve které je umístěn 2. stupeň, byla postavena v roce 1925. V roce 2020 oslavila 95. výročí svého vzniku rozsáhlou rekonstrukcí, která značně zlepšila podmínky pro vzdělávání dětí.
Vnitřek budovy se změnil k nepoznání, je vybaven moderním nábytkem, učebními pomůckami. Škola je také zabezpečena kamerovým systémem. Velmi důležitou součástí přestavby bylo i zajištění rekuperace vzduchu, byly vyměněny veškeré dveře a okna, zásadní bylo i zajištění vytápění školy novými plynovými kotli. Tato opatření přispějí k zmenšení nákladů na vytápění celé budovy. Celá škola je vybavena interaktivními tabulemi, kvalitní počítačovou technikou a splňuje požadované principy konektivity.
K významnému jubileu dostala škola nejen novou fasádu. Velkou proměnou prošlo také vnitřní uspořádání v budově. Díky velkorysému pojetí při výstavbě budovy před 95 lety mohlo nyní vzniknout několik nových učeben – počítačová, jazyková a polytechnická. Nové učebny vznikly v bývalých půdních prostorách školy. Rovněž suterén prošel přestavbou, je zde učebna chemie a fyziky, keramická pec a učebna pro předmět domácí nauka (vaření, péče o domácnost). Pomyslnou třešničkou na dortu je observatoř s dalekohledem, která vznikla v nejvyšším bodě školy. Žákům a pedagogům umožňuje pozorovat hvězdnou oblohu.

  • Období realizace proměny: říjen 2018 – prosinec 2019
  • Iniciátor proměny: Mgr. Marta Husičková, starostka městyse
  • Investor: Městys Náměšť na Hané
  • Projektant: Ing. Jiří Tomeček – Atelier A, Olomouc
  • Realizační firma: Stavební společnost NAVRÁTIL, s.r.o.

Webové stránky proměny www.namestnahane.cz
Facebook proměny

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy