header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Nikdy nedokončená stavba čtyřpodlažního domu byla největším brownfieldem ve městě. Hyzdila vjezd do jeho historického centra přes 20 let. Objekt vlastnil anglický majitel. Snaha o zprostředkování koupě do soukromých rukou skončila v první fázi neúspěšně. Iniciativa vycházela od vedení města. Ve spolupráci s Valašskoklobouckým  podnikatelským centrem s.r.o. začaly přípravy strategického projektu regenerace budovy a jejího využití pro podnikatelské účely.
Projekt regenerace Domu na rohu byl díky svému charakteru zařazen mezi strategické projekty pro Zlínský kraj. Díky Asistenčnímu voucheru město v roce 2018 realizovalo architektonickou soutěž. Vítěz zároveň vysoutěžil i dopracování projektové dokumentace. Město po složitém vyjednávání s anglickým majitelem odkoupilo objekt a v roce 2019 získalo dotaci na jeho regeneraci z národního programu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.
Celkem zde vzniklo 19 kancelářských prostor k pronájmu, polyfunkční sál ve 4. patře a relaxační zóna v 5. patře. Do půl roku se podařilo pronajmout veškeré kancelářské prostory.
Díky regeneraci došlo k proměně největšího brownfieldu na „výkladní skříň“ města a k přilákání podnikatelských subjektů do Valašských Klobouk. Důsledkem je vznik nových pracovních míst, posílení konkurenceschopnosti města a regionu a zlepšení investičního prostředí.

  • Období realizace: 8. 6. 2020 – 1. 3. 2022
  • Iniciátor: Valašskokloboucké podnikatelské centrum s.r.o. – Ing. Petr Kozel, jednatel, Město Valašské Klobouky – Mgr. Eliška Olšáková, starostka
  • Investor: Město Valašské Klobouky
  • Dotace: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, program Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů
  • Další partneři: Technologické inovační centrum s.r.o., ACCON managers & partners, s.r.o., Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
  • Projektant: Jan Hanousek Architekti s.r.o.
  • Autor architektonického návrhu: Jan Hanousek Architekti s.r.o.
  • Realizátor: DRGA stavební společnost s.r.o.

Webová stránka proměny 
Facebook proměny

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2024
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy