header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

První zmínky o milenovské škole se datují od roku 1792, kdy se začaly psát školní matriky. V té době se učilo ve dvou odděleních, později byl přistavěn učitelský byt a další prostory. V roce 1977 byla škola zrušena.Ke znovuotevření došlo v roce 1992. V roce 1997 vznikla v podkrovních prostorách mateřská škola. Z důvodu nedostatku žáků byla základní škola zrušena a budova je využívaná plně pro mateřskou školu. Hygienické zařízení ovšem nevyhovovalo novým požadavkům, proto zastupitelé rozhodli o nutné rekonstrukci.
Na realizaci proměny se podílel svými technickými radami projektant, aby byly dodrženy podmínky pro provozování mateřské školy. Konečnou podobu těmto prostorám daly paní učitelky s paní ředitelkou. Jejich úkolem bylo zvolit barevné provedení obkladů, dlažby a dalšího zařízení, aby se zde děti cítily příjemně a bezpečně. Největším nepřítelem realizace byl čas, protože se veškeré práce musely stihnout v období letních prázdnin.
Realizace se povedla a při Dni otevřených dveří sklidila pochvalu od učitelek, které znaly původní stav hygienického zařízení. Dětem se líbí barevné provedení a pochvalují si umyvadlový žlab namísto umyvadel. Dříve nevzhledné prostory jsou dnes plně funkční a dětem vyhovují. Od provedené rekonstrukce je v mateřské škole stále naplněný stav 40 dětí od 2 do 6 let.

Realizace proměny: červenec – srpen 2014
Iniciátor proměny: Starostka obce a tým učitelek mateřské školy
Investor: obec Milenov
Projektant: Ing. Milan Bajgar
Realizační firma: EKOINVESTA spol. s r.o.
Autor (autoři) fotografií: Milada Vašíčková

Webová stránka proměny obec Milenov

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy