header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Adventní obora Hvězda se stala malebným prostorem pro umístění průřezové kolekce národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn – příběhy domova. Před letohrádkem ve tvaru hvězdy s tajemnu symbolikou je k vidění průřezová kolekce, která obsahuje tři vítězné proměny minulého ročníku výstavy zvolené veřejným hlasováním, 10 proměn oceněných odbornou porotou pod vedením arch. Josefa Pleskota a po jedné proměně letošního ročníku z každého kraje. Můžete ji zde shlédnout do 21.1.2021. Poté odjede do Hrádku nad Nisou.

 

Prostřednictvím fotografií a textů provádí výstava návštěvníky řadou míst naší země a Slovenska, která prošla obnovou a proměnila se z ponurých objektů v místa s reprezentativním vzhledem a často i opětným nebo novým využitím. Je poděkováním autorům proměn za úctu k domovu a za odpovědnost za svůj kraj.

Výstavu pořádá po dvanáct let spolek Cestami proměn, dříve zvaný Asociace Entente Florale CZ -Souznění. Partnery letošního ročníku je většina krajů ČR, hlavním partnerem je Středočeský kraj. Záštitu poskytli senátor Miroslav Nenutil, ministr kultury Lubomír Zaorálek, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, Asociace krajů ČR a Svaz měst a obcí ČR. Pomáhají i další partneři. Výstava je společným poděkováním. Šíří dobré zprávy, posiluje osobní i národní sebevědomí a zve do méně známých míst. Ve spolupráci s vystavovateli putuje naší zemí po celý rok 13 kolekcí. Ročně je shlédnou přes 3 mil. návštěvníků. Svůj hlas poslalo proměnám v minulém roce přes 57 tis. Lidí.

Děkujeme Hlavnímu městu Praze za možnost tohoto umístění výstavy a sponzorům za její stěhování. Pokud se vám výstava líbí nebo máte návrhy na její zkvalitnění, prosíme o vaše reakce na facebooku.