header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Vážení přátelé, 
vzhledem k událostem, kterým jsme nyní vystaveni, není možné uskutečnit slavnostní zahájení 12. ročníku výstavy Má vlast cestami proměn  - příběhy domova v původně plánovaném dubnovém termínu. Přesunuli jsme proto slavnostní zahájení na 20. 6. 2020 v 11 hodin na Vyšehradě. 

Jako každý rok se můžete těšit na slavnostní vyhlášení vítězných proměn za uplynulý rok. Také vám představíme 118 nových proměn, které se zapojily do 12. ročníku výstavy. Po celý den pro vás bude připraven bohatý kulturní program, který je letos v gesci Středočeského kraje, jako hlavního partnera 12. ročníku. Odpoledne zazní koncert skupiny AG Flek a v podvečer bude následovat koncert v katedrále. Těšit se můžete také na tradiční jarmark řemeslných výrobků držitelů certifikátů Asociace regionálních značek a spoustu dobrého jídla a pití. Připraven bude také dětský koutek. Otevřeny pro vás také budou vyšehradské památky za symbolické vstupné. 

Zahájení 12. ročníku výstavy se ponese v duchu období života Boženy Němcové. Tato naše velká spisovatelka se narodila právě před 200 lety. Připomeňme si tedy ženu, která zachraňovala ústní lidovou tradici našich předků, tak jako se my dnes snažíme zachránit památky a místa. Jako každý rok budeme rádi, když i vy přijdete v odpovídajícím oblečení, tentokrát se tedy budeme orientovat na módu poloviny 19. století. A nezapomeňte na slušivý klobouk. 

20. 6. 2020 od 11 hodin Praha Vyšehrad