header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Nevyužitý a neudržovaný prostor u domu, ve kterém sídlí společnost KreBul Prachatice, dobrovolníci upravili a uklidili. Vyrobili také nábytek a vyvýšené truhlíky z palet. Podle potřeb je prostor upravován např.: rozšíření zahrady, výroba plotu, knihobudky, instalace cvičícího prvku, či venkovního posezení, srovnání plochy, výsadba zeleně, rostlin, bylin do truhlíků, nebo výsadba Stromu republiky ke 100. výročí republiky, instalace sudu na dešťovou vodu a kompostéru.
Hlavním realizátorem proměny je společnost KreBul, o.p.s. Prachatice, Klub zdravotně postižených, SeniorPoint Prachatice a dobrovolníci. Mezigenerační komunitní zahrada nabízí prostor pro setkávání, oddech i realizaci nejrůznějších aktivit. Zahrada je volně přístupná a nabízí prostor k posezení kolemjdoucích pár minut od centra města.
Zrekonstruovaný prostor je místem konání celé řady projektů: Tajemná zahrada; Výměna bylinek a sazenic, cibulek; Víkend otevřených zahrad; Vzdělávací prostor smyslové aktivizace, ale např. i Zdravého životního stylu. Probíhají zde také venkovní výstavy, hudební vystoupení, nebo třeba cvičení Šité na míru. Vznikly i nové tradice, jako adventní setkání u ozdobeného vánočního stromu v zahradě, výstava a zdobení velikonočního vaječného stromu.

  • Období realizace proměny: květen 2015 – dosud
  • Iniciátor proměny Hanka RH+ Rabenhauptová; Zdeněk Krejsa; Jiří Gabriel Kučera
    Investor KreBul, o.p.s.; Město Prachatice ; Klub zdravotně postižených Prachatice; SeniorPoint Prachatice Tesco Stores ČR a.s.; Jihočeský kraj
  • Další partneři realizace proměny (jiní než iniciátor a investor) zaměstnanci společnosti KreBul; dobrovolníci; přátelé SeniorPointu; zaměstnanci města v rámci firemního dobrovolnictví; Klub zdravotně postižených Prachatice; SENSEN klub Prachatice; občané města
  • Autor fotografií: Hana Rabenhauptová, Karel Rabenhaupt

Webové stránky proměny KREBUL

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy