header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Kulturní dům s hospodou postavili v Čepřovicích v akci Z v letech 1973–1974. Od té doby se do něj investovalo jen málo, až do roku 2017, kdy zastupitelstvo obce rozhodlo o jeho kompletní modernizaci. Práce rozdělilo do několika etap. V I. etapě bylo plánováno snížení energetické náročnosti KD, II. etapa počítala s vybudováním toalet, III. etapa zahrnovala kompletní modernizaci vnitřních prostor a IV. etapa měla vše završit modernizací vybavení.
Celková modernizace probíhala v letech 2018–2020. Byly to 2 roky bourání, budování a tvrdé dřiny, ale výsledek stojí za to. Původní projektová dokumentace nebyla nikde k nalezení, proto bylo nutné začít od nového zaměření celého objektu. Vše postupovalo velmi rychle. Poté, co zastupitelstvo učinilo první krok, vznikl během 2 měsíců projekt a bylo možné žádat o dotaci na rekonstrukci.
V současné době je kulturní dům kompletně zmodernizován a zateplen. Objekt dostal novou fasádu i střechu, byla vybudována nová terasa se zastřešením a přistavěny nové toalety. Vnitřní prostory jsou kompletně zrenovovány. Podařilo se ale zachovat i některé z původních prvků tak, aby se vhodně prolnula současnost kulturního domu s dobou jeho vzniku.

  • Období realizace proměny: červen 2018 – červen 2020
    Iniciátor proměny: Zastupitelstvo obce
  • Investor: Obec Čepřovice; Ministerstvo životního prostředí – Operační program životní prostředí 2014–2020; Ministerstvo pro místní rozvoj – Podpora obnovy a rozvoje venkova, Podpora rozvoje regionů 2019+; Státní zemědělský intervenční fond - Podpora provádění operací v rámci komunitně vedeného místního rozvoje; Program rozvoje venkova
  • Další partneři realizace proměny: místní spolky a dobrovolníci – pomoc při stěhování a úklidu; ČSŽ Čepřovice; SDH Čepřovice; Myslivecký spolek Mlaka
  • Realizační firma: Auböck s.r.o.
  • Autor fotografií: Barbora Poláčková

Facebook proměny 

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy