header-floriade header-podvecery header-nadrazi header-cestami proměn  |  FB YouTube stažený soubor en

Obecní budova č. 69 sloužila od roku 1924 do roku 1974 jako jednotřídka prvního stupně Základní školy ve Veselí. Od roku 1979 začala tato budova plnit funkci školy mateřské, která v této budově sídlí dosud. Dlouhé roky se na stavu budovy podepsaly, a proto od roku 2010 probíhala velká rekonstrukce za účelem snížení energetické náročnosti, splnění hygienických požadavků a zlepšení prostředí nejen pro výuku a kuchyni, ale i sociálního vybavení. Poté přišla na řadu rekonstrukce školní zahrady a okolí školy.
Renovace Mateřské školy ve Veselí byla rozdělena na několik etap. Nejdříve došlo k rekonstrukci budovy pro snížení energetické náročnosti objektu. Výměnou prošla všechna okna a dveře. Vnější části budovy a stropní část na půdě byly zatepleny předepsanou izolací a celý objekt dostal novou fasádu. Cílem bylo dodržení původních fasádních prvků. V další etapě se vylepšení dočkalo technické zázemí pro personál, včetně zařízení pro praní a sušení prádla pro děti. Proběhla též první část rekonstrukce vybavení kuchyně. Obnova také pomohla vylepšit učebnu a jídelnu a to včetně nových podlah.
V letech 2017–2018 byla provedena rekonstrukce sociálních zařízení. Původní bylo komplexně vybouráno včetně rozvodů a odpadů. Místo toho vzniklo nové účelné, moderní sociální zařízení. Velkých změn doznala též školní zahrada. Vykáceny byly nevhodné a nebezpečné stromy a keře. Zahrada je osázena novou zelení a doplněna novými hracími prvky. Bylo vybudováno nové hřiště pro míčové hry a dřevěný altán pro venkovní využití. V roce 2019 prošla výměnou střešní krytina a okapové svody. Na základě požadavků KHS byla dokončena rekonstrukce školní kuchyně, přípravny a skladu potravin.

  • Realizace proměny: květen 2010 – srpen 2019
  • Iniciátor proměny: Oldřich Valenta, Mgr. Hana Ošlejšková
  • Investor: obec Veselí, dotace Operačního programu životního prostředí - revitalizace budovy MŠ Na Pardubický kraj - Obnova venkova Pardubického kraje  - rekonstrukce školní zahrady 2017, výměna střešní krytiny 2019
  • Další partneři realizace proměny (jiní než iniciátor a investor): Ing.Vladislav Schmidt - energetický auditor, Ing. František Plesnivý - technický dozor, zaměstnanci MŠ Veselí pod vedením ředitelky MŠ Mgr. Olgy Taichové, Ing. Miloš Dvořák - místostarosta, pracovníci OÚ Veselí na VPP pod vedením Lenky Nedvědové
  • Projektant: Ing. Aleš Jiroutek, Ing. J. Zelená, K. Novák
  • Realizační firma: AZ STAVEBNÍ Heřmanův Městec s.r.o., Karel Blažek – instalatérství, Roman Nešetřil - obklady, Václav Horák - tesařství, Josef Karlík - střechy, TeS, spol. s r. o. Chotěboř, B plus P spol. s r.o.
  • Autor (autoři) fotografií: Oldřich Valenta

Webová stránka proměny obec Veselí

Na mapě zobrazeno 0 proměn
Proměny 2023
Proměny 2022
Proměny 2021
Proměny 2020
Proměny 2019
Proměny 2018
Proměny 2017
Proměny 2016
Proměny 2015

Plánování trasy